Bursa Seyahat

Bursa’da karlı dağları izlerken çayınızı yudumlayabileceğiniz bir kaplıca

Bursa’nın Orhangazi ilçesinin Keramet köyüne bağlı Keramet Kaplıcası, 365 gün Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Orhangazi merkezine gelince, sola Adapazarı- İznik yoluna dönüyoruz. Bu yolun 13. kilometresinde sol tarafta Keramet Köyü ve kaplıcası levhasını göreceksiniz.

Bu yolda önce Keramet köyüne de kaplıcaya gidiliyor. Ancak köye uğramadan kısa yoldan kaplıcaya ulaşmak için, yaklaşık 200 metre ilerideki Ilıca girişini kullanabilirsiniz. Kaplıca bu yoldan sadece 400 metre kadar içeride. Yolun girişi dar görünmesine rağmen oldukça düzgün ve zeytinliklerin arasından geçiyor.

KARLI DAĞLARI SEYREDERKEN 34 DERECE SUYA GİRMENİN TADI BİR BAŞKA

Yol seviyesinden aşağıda, doğal bir havuz görünümünde olan kaplıca, yüzeyinden yükselen buharlarla hemen dikkat çekiyor. Oldukça serin bir havada bile suyun sıcaklığı 34 derece. Tepede durup karlı dağlar seyrederken bu soğukta sıcak sulara girmenin tadı bir başka oluyor.

Üstelik kaplıcanın içinde elinize gelen bir bardak çay, çok da abartılı bir keyif olmaz. Keramet Kaplıcası özellikle kısa bir yol molası için harika bir durak yeri.

Bu kaplıcanın kenarında kurulmuş olan ufak tesisin içinde park yeri, soyunma odası, piknik masaları ve tuvalet bulunuyor. Bu hizmetlerden ve kaplıcadan yararlanmak için makul bir giriş ücreti isteniyor. Bu tesisin telefonu bulunmuyor ancak daima açık oluyor.

Yakınında başka bir işletme, lokanta ve konaklama yeri yok.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler olanlar

Yukarı