Kültür&Sanat

2022 yılının en kötü filmleri

Dijital platformların sinema salonlarıyla yarışa girdiği bir yılı geride bıraktık. Pandemi sonrası toparlanmaya çalışan sinema sektörü her ne kadar bu yıl çok başarılı yapımlara imza atmış olsa da kimi filmler, bekleneni veremedi. Variety yılın en kötü filmlerini işte böyle sıraladı…

Film eleştirmenİ Owen Gleibermann’a göre en kötü 5 film

1) Amsterdam

Oscar ödüllü yönetmen David O. Russel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrollerinde Christian Bale, Margot Robbie ve John David Washington’ın yer aldığı Amsterdam, eleştirmene göre oldukça sıkıcı bir film.

2) Minyonlar: Gru’nun Yükselişi

Minyonlar animasyon serisinin devam filmi Minyonlar: Gru’nun Yükselişi’nin (Minions: The Rise of Gru), serinin diğer filmlerinden hiç farkı olmadığı için film, en kötüler listesinde girdi.

3) Bones and All

Luca Guadagnino’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Bones and All filmi, insan etiyle beslenen iki gencin hikayesini olağanüstü bir şekilde işleyebilecekken durağan temposuyla eleştiri topladı.

4) Firestarter

Stephen King’in romanından uyarlanan ve zaten 80’lerde çekilen bir filmin neden tekrar beyazperdeye taşındığını sorgulayan eleştirmen, filmin ruhu olmadığını söylüyor.

5) Three Thousand Years of Longing

Eleştirmen, Mad Max filmlerini yapan George Miller’ın görsel anlamda inanılmaz bir iş çıkardığını söylese de filmin içinin ‘boş’ olduğu görüşünde.

Film eleştirmen Peter Debruge’nin seçtiği en kötü 5 film

1) Blonde

Marilyn Monroe’nun hayatını konu alan filmin, ikonu tek boyutlu bir şekilde ele aldığını öne süren eleştirmen, yönetmeni Monroe’yu kurban konuma düşürmekle eleştiriyor.

2) Bigbug

Jean-Pierre Jeunet’nün yönetmen koltuğunda oturduğu, yakın gelecekte geçen ve vadedilen komediyi vermeyen filmi, yılın en kötüleri arasına girdi.

3) The Bubble

Judd Apatow’un yönetmenliğindeki film, yetenekli oyuncuların başarısız bir senaryo nedeniyle değerlendirilememesi ve senaryonun tutarsızlığı nedeniyle eleştiriliyor.

4) Spiderhead

Chris Hemsworth’in bilim insanı olarak yanlış bir seçim olması ve konuyla bağdaşmayan sahnelerin yer alması nedeniyle eleştirmene göre film, yılın en kötüleri arasında.

5) The 355

Penélope Cruz, Lupita Nyong’o ve Jessica Chastain gibi yıldız bir kadrodan oluşan film, her ne kadar casus filmlerinin erkeklere özgü olmadığını kanıtlamaya çalışsa da filmin aksiyon sahnelerinin iyi bir şekilde planlanmaması başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler olanlar

Yukarı