Seyahat

Ormanın içindeki güzellik: Bursa Küreklidere Şelalesi

Bursa’nın şelalelerini düşünüp aklımıza gelenleri sıraladığımızda belki de çoğumuzun aklına gelmeyenidir Küreklidere Şelalesi.

Uludağ’ın eteklerinde bulunan şelale 80 metreden dökülüyor ve buraya ulaşım da oldukça çaba istiyor.

Kestel ilçesine bağlı şelale, ilçe merkezine 5 kilometre mesafede yer alıyor.

Şelaleye ulaşım için iki yol bulunuyor. İlki Yıldırım Kent Ormanı’ndaki patika yoldan başlıyor. Bu yol yaklaşık iki kilometre yürüyüş istiyor. Her ne kadar iki kilometre kulağa biraz basit gelse de parkur oldukça dik ve temponuza bağlı olarak 40 dakika ile bir saati aşkın bir süre alabilir.

İkinci seçeneğimiz ise araçlar için toprak bir yoldan oluşuyor. Bu yolculuk altı yüksek araçlarla sizi çok zorlamasa da genel olarak çoğu sürücünün ikinci kez tercih etmeyeceği bir seçenek.

Not olarak ekleyelim: Şelale her ne kadar Kestel ilçesi sınırları içerisinde yer alsa da araç yolu için Kestel, Yıldırım Kent Ormanı içindeki patika yol için Yıldırım ilçesinden ulaşım sağlanıyor.

Tüm zorluklara rağmen kesinlikle değer


Yolculukla ilgili bilgiler sizi ürküttüyse de bu zorluğu beş üzerinden üç olarak sınıflandırabileceğimizi söyleyelim ve ekleyelim.

Şelaleye ulaştığınızda kesinlikle değmiş olduğunu göreceksiniz.

Bölgede seyir terasları, piknik yapmak için banklar ve en önemlisi her ormanın sunmuş olduğu büyülü bir manzara söz konusu.

Küreklidere Şelalesi’ni mutlaka görün ve kesinlikle temiz bırakın…

Burası doğallığını koruyabilmiş olsa da temizlik personelinin her gün gidip çalışma yapabileceği bir konumda değil…

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler olanlar

Yukarı